Pripremite kišobrane: Narednih dana kiša i pljuskovi

Kišoviti dani su pred nama, donoseći svakodnevne pljuskove i promjenljive vremenske uslove.


Danas:
U našoj zemlji danas će preovladavati pretežno oblačno vrijeme sa kišom i pljuskovima, često praćenim grmljavinom. Jutarnje temperature kretaće se od 12 do 18°C, dok će dnevne temperature biti između 16 i 22°C. Na jugu i sjeveroistoku zemlje očekuju se temperature do 24°C. U Bosni su mogući jači lokalni pljuskovi, uz slab vjetar koji će uglavnom dolaziti sa sjevera i sjeveroistoka.

Ponedjeljak: Prognoza za ponedjeljak predviđa umjereno do pretežno oblačno vrijeme sa lokalnim pljuskovima i grmljavinom. Padavine se neće očekivati na sjeveroistoku Bosne. Vjetar će biti slab, u Hercegovini jugozapadni, a u Bosni sjeverni i sjeveroistokni. Jutarnje temperature će biti između 10 i 16°C, dok će na jugu dosezati do 18°C. Dnevne temperature će se kretati od 20 do 26°C, a na jugu i sjeveru do 28°C.

Utorak: U utorak će vrijeme biti umjereno do pretežno oblačno sa lokalnim pljuskovima i grmljavinom. Padavine se očekuju uglavnom u Hercegovini, zapadnim, sjeverozapadnim i djelimično centralnim područjima Bosne. Vjetar će biti slab sjeverni i sjeveroistočni. Jutarnje temperature će se kretati od 11 do 17°C, na jugu do 19°C, dok će dnevne biti između 18 i 25°C, a na jugu do 28°C.

Srijeda: U srijedu se očekuje umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U poslijepodnevnim satima lokalni pljuskovi su mogući u Hercegovini, centralnim i istočnim područjima Bosne. Vjetar će biti slab do umjeren, dolazeći sa sjevera i sjeverozapada. Jutarnje temperature će se kretati od 12 do 18°C, na jugu do 20°C, dok će dnevne temperature biti između 20 i 26°C, a na jugu i sjeveru do 28°C.

Pripremite se za kišovite dane i planirajte svoje aktivnosti u skladu sa vremenskim uslovima.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79