Pritvor za četvoricu uhapšenih u akciji “Rapid” zbog proizvodnje i prodaje droge

Kantonalni sud u Sarajevu prihvatio je prijedlog Tužilaštva Kantona Sarajevo i odredio jednomjesečni pritvor Adnanu Vuku, Maidu Maslaku, Omeru Čolakoviću i Ziji Novaliću.

Oni su uhapšeni u akciji kodnog naziva “Rapid” zbog krivičnog djela nedozvoljene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga, potvrdila je Azra Bavčić, portparol Tužilaštva KS, prenosi Avaz.

Osumnjičeni se terete da su kao organizirana kriminalna grupa u proteklih šest mjeseci proizvodili, pakovali i prodavali drogu amfetamin na području Kantona Sarajevo i šire.

U stanu koji su iznajmili u Sarajevu, pronađena su 74 kilograma amfetamina, 12 litara amfetaminskog ulja, jedan kilogram amfetamina kristala, devet pakovanja s više stotina tableta ekstazija, vatreno oružje i municija, vaga, folije i drugi pribor za proizvodnju i pakovanje droge.

Ova akcija je rezultat posebnih istražnih radnji i višemjesečne istrage Tužilaštva KS i Federalne uprave policije u saradnji s pripadnicima Obavještajno-sigurnosne agencije BiH.

Odluka o pritvoru je donesena s ciljem sprečavanja mogućeg bijega osumnjičenih, utjecaja na svjedoke ili ponavljanja krivičnog djela tokom trajanja istrage.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79