PRITVORENI REKETAŠI ENIS RASTODER I ARMIN ĆATIĆ

Kantonalni sud Sarajevo odredio je pritvor Enisu Rastoderu i Arminu Ćatiću, koji su pali u akciju COINTS Federalne uprave policije u Sarajevu. Terete se za razbojništvo i iznudu.

Rastoder i Ćatić reketirali su A. H., vlasnika i direktora firme koja je putem interneta prodavala kreme. Ćatić je bio zaposlen u ovoj firmi te je prodavao kozmetiku za A. H, prenosi Avaz.

Došlo je do sukoba između vlasnika i Ćatića jer je bilo sporno 70 krema te je A. H. Ćatiću ostao dužan novac. Tako se Ćatić, želeći se osvetiti, dogovorio s Rastoderom da ga opljačkaju jedne prilike dok su bili u stanu A. H.

Kasnije su mu iznuđivali novac i ta cifra je vremenom porasla na 100 hiljada KM. Sve je trajalo od juna pa do 2. decembra. U međuvremenu su pripremali novu iznudu od A. H. i to ovaj put od 120.000 KM. Istražitelji kojima se A. H. obratio za pomoć osujetili su im plan. Tako su Rastoder i Ćatić praćeni i prisluškivani sve dok ih federalni policajci nisu pohapsili.

 

 

Crna hronika

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments