Privedeni članovi grupe Darka Eleza: Miloš Obradov i Nedeljko Lizdek hapšeni i zbog ubistva sarajevskih policajaca

MUP Republike Srpske uhapsio je Nedeljka Lizdeka i Miloša Obradova iz Istočnog Sarajeva zbog sumnje da se mogu dovesti u vezu sa djelovanjem kriminalne grupe Darka Eleza!

Kako saznaje “Avaz” obojica su uhapšeni u okviru istrage koju MUP RS vodi u saradnji sa Tužilaštvom BiH o djelovanju Elezove grupe.

– U toku je kriminalistička obrada nad osumnjičenima s ciljem rasvjetljavanja više teških krivičnih djela za koje postoje osnovi sumnje da su počinjena od strane kriminalne grupe na čije je čelu bio Darko Elez – kaže izvor blizak istrazi.

Elez je izručen iz Srbije i po rješenju Suda BiH se nalazi u pritvoru.

Obradov 2019. godine bio privođen u istrazi o ubistvu dvojice sarajevskih policajaca.

Miloš Obradov i Nedeljko Lizdek ranije su privođeni u okviru istrage ubistva Damira Ostojića zvanog Šijan (43) i ranjavanja njegove nevjenčane supruge Sandre Jošić, koji su izrešetani u automobilu 5. septembra 2018. godine u Banjoj Luci.

Obojica važe za članove automafije iz Istočnog Sarajeva i u početnoj fazi istrage Šijanovog ubistva dovođeni su u vezu sa krađom Škode Octavie, koja je korištena u zločinu. Vozilo je kasnije pronađeno zapaljeno u Piskavici kod Banje Luke.

Također, prethodno su dovođeni u vezu sa učešćem u ubistvu sarajevskih policajaca Adisa Šehovića i Davora Vujinovića. Više od pola godine su proveli u pritvoru i u nedostatku dokaza su pušteni na slobodu.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79