Privedeno pet osoba: Potukli se u banjalučkoj kafani nakon što je konobar zatvorio objekat

Policijski službenici Policijske uprave Banja Luka, 31.12.2021. godine, lišili su slobode pet osba inicijala Ž.S., M.J., D.V., A.Z.R. i A.Z.R. iz Banje Luke, zbog narušavanja javnog reda i mira u većem obimu.

Nadležnoj policijskoj stanici PU Banja Luka, iste večeri oko 04:00 sati, prijavljeno je, da je u ugostiteljskom objektu u Banjoj Luci došlo do tuče više lica, saopćeno je.

“Izlaskom na mjesto incidenta utvrđeno je, da je radnik u ugostiteljskom objektu, osoba Ž.S. nakon 02:00 sati, zaključao ugostiteljski objekat, a ostale četiri osobe su ostala u prostorijama objekta, gdje su konzumirali alkoholna pića, nakon čega je došlo do međusobne tuče svih”, kazali su.

Osobe su podvrgnuta ispitivanju na prisustvo alkohola i opojnih droga u organizmu, kojom prilikom je kod Ž.S. utvrđeno 0,83 promila alkohola u organizmu, kod D.V. utvrđeno je 2,34 promila alkohola u organizmu, kod A.Z.R. utvrđeno je 1,21 promil alkohola u organizmu, kod A.Z.R. 1,23 promila alkohola u organizmu i navedeni je bio pozitivan na prisustvo opojne droge THC u organizmu i kod lica M.J. 1,65 promila alkohola u organizmu, a navedeni je odbio da se podvrgne ispitivanju na prisustvo opojnih droga u organizmu.

Osobi inicijala Ž.S. uručen je prekršajni nalog zbog počinjenih prekršaja “Tuča i fizički napad” i “Posluživanje alkoholom”, a ostalim su uručeni prekršajni nalozi zbog počinjenog prekršaja “Tuča i fizički napad” iz oblasti Zakona o javnom redu i miru.

“Također, osobi Đ.K. koje je odgovorna osoba u navedenom ugostiteljskom objektu uručen je prekršajni nalog zbog počinjenog prekršaja ‘Propuštanje prijavljivanja narušavanja javnog reda i mira u ugostiteljskom objektu’. O događaju je obaviješten dežurni sudija Osnovnog suda u Banjaluci – Odjeljenje za prekršaje”, saopćeno je iz MUP-a.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79