Privrednici KS na “kafi s ministrom”: Sa Delićem će razgovarati o svojim problemima i potrebama

Ministar privrede Kantona Sarajevo Adnan Delić u periodu od 14. do 18. marta organizovat će četiri susreta s predstavnicima kompanija koje obavljaju djelatnost u okviru strateških grana privrede na području ovog kantona.

Susrete organizuje pod parolom ‘Kafa s ministrom’, a cilj događaja, kako je kazao Delić, je da naprave jedan vid istraživanja potreba privrednika iz oblasti strateških grana privrede na području KS, među kojima su IT, turizam, prehrambena, prerađivačka, metalna i drvna industrija te trgovina, farmacija i prijevoz.

“S obzirom na to da su i finansijske institucije bitan faktor u razvoju privrede, želimo da i njih uključimo, kako bismo zajedno radili na pronalaženju najboljih metoda za poticaj razvoju strateških grana privrede na području našeg kantona”, kazao je Delić.

Susret planiran za ponedjeljak, 14. 3. 2022. godine, je za kompanije iz oblasti turizma, trgovine i prijevoza, dok je za srijedu, 16. 3. 2022. godine, planirano druženje s predstavnicima kompanija iz oblasti IT industrije i finansijskih institucija.

Druga dva susreta planirana su za 17. mart za predstavnike prehrambene i farmaceutske industrije te 18. mart za predstavnike drvoprerađivačke i metaloprerađivačke industrije.

Svi susreti planirani su u vremenu od 17 do 19 sati, a održat će se u hotelu Hills na Ilidži. Kako je istaknuto iz ovog ministarstva, planirano je, radi što kvalitetnijeg iskorištavanja vremena, da svakom susretu prisustvuje najviše 25 privrednika.

S obzirom na to da je broj mjesta ograničen, prijave se mogu popuniti na linku.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79