Priznao krivicu: Marko Trifković potpisao 15 godina robije zbog likvidacije Adisa Šehovića i Davora Vujinovića

Marko Trifković zvani Žižan priznao je krivicu i pristao na 15 godina robije zbog mafijaške likvidacije sarajevskih policajaca Adisa Šehovića i Davora Vujinovića, a koje se desilo 26. oktobra 2018. godine u sarajevskom naselju Alipašino Polje.

Trifković je potpisao Sporazum o priznanju krivice s Tužilaštvom Kantona Sarajevo, a sada ostaje da se vidi da li će mu ova kazna biti izrečena.

Kako piše Avaz, Trifkovićev sporazum je dostavljen sudu.

Podsjetimo, pored Trifkovića, sudi se i Savi Marinkoviću i Aleksandru Macanu, ali će njegov predmet sada biti izdvojen u odnosu na ostale optužene, te će u narednom periodu biti zakazano ročište na kojem će Sporazum biti razmatran.

Optuženi Savo Marinković, Aleksandar Macan i Marko Trifković terete se da su 26. oktobra 2018. godine, ispalili najmanje 20 hitaca iz puškomitraljeza u dvojicu policajaca. Adis Šehović preminuo je na licu mjesta, a Davor Vujinović nekoliko sati kasnije.

Prema navodima iz optužnice, Marinković, Macan i Trifković kobnog jutra u 04:15 sati dovezli su se u na Alipašino Polje u crnom Seatu Leonu, vlasništvo Armina Olovčića. Seata su ukrali u noći između 5. i 6. oktobra 2018. na Alipašinom Polju i stavili mu nepripadajuće tablice.

Marko Trifković je, prema optužnici, otvorio auto i bio ”pod haubom” Golfa 6 hrvatskih registracija koji su krali. Aleksandar Macan je sjedio u kabini Golfa koji su zajedno pokušavali upaliti, dok je Sava Marinković ostao u Seatu Leonu na mjestu suvozača i čuvao stražu.

Marinković je, kako je navelo Tužilaštvo, pucao iz puškomitraljeza na policijsko vozilo koje je u tom trenutku naišlo, a u kojem su bili policajci Šehović i Vujinović. Optuženi su potom Setom pobjegli u pravcu Lukavice i Pala, gdje su vozilo i puškomitraljez rastavili na dijelove i zakopali.

Istragom je utvrđeno da su ubice koristile telefon sa Sky aplikacijom, a koji su bazne stanice telekom operatera registrirale u momentu ubistva policajaca i bijega prema Lukavici.

Kriptovani telefon je 19. i 20. novembra 2018. godine registriran na baznim stanicama Široki Brijeg, Čapljina, Čitluk, Ljubuški, Grude, gdje se zadržao. Uočeno je da se vraćao 20. novembra. Prema navodima iz optužnice, u Grudama je tada boravio Marko Trifković. Utvrđeno je da je Trifković koristio Sky ime Monako.

Nastavak suđenja za ubistvo policajaca ranije je zakazan za sutra, 28. maja, saslušanjem svjedoka odbrane.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79