BiH Problemi stanovnika u sarajevskoj ulici Hasiba Brankovića: U njihove kontejnere smeće ostavlja...

Problemi stanovnika u sarajevskoj ulici Hasiba Brankovića: U njihove kontejnere smeće ostavlja ko stigne

Redakciji Faktora obratili su se stanovnici ulice Hasiba Brankovića u sarajevskoj općini Novi Grad požalivši se na probleme sa tuđim smećem.

U kontejnere koji su postavljeni za njihovo naselje ostavlja smeće ko stigne.

– Iz raznih dijelova Sarajeva dolaze i ovdje u naše kontejnere bacaju svoje smeće, šutu, staklo, kabasti otpad. Nema dana da ne ostavljaju ovdje svoje smeće i zaista radnici preduzeća Rad samo što jednu gomilu počiste, preko noći, ali i dana stvori se druga gomila.

Da stvar bude gore uz naše kontejnere se nalazi kontejner u koji neko, firma ili ustanova, baca otpade od mesa, kosti, koje se na ovim vrućinama osjete užasno. Zarazit ćemo se. Ovo nije gradska deponija – govore nam ogorčeni stanovnici ulice Hasiba Brankovića kod naselja Mojmilo u Novom Gradu.

Kažu kako treba inspekcija češće obilaziti ovaj dio i kažnjavati one koji ostavljaju šutu.

– Postoje ti, kako ih zovu, eko policajci, gdje su? Ovdje očigledno nisu nikada bili, a zgrada Rada im se nalazi nekoliko metara niže – govore stanovnici.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79
LM