PROČITAJTE PRIČU SAMOHRANE MAJKE!

Uvijek sam išla naprijed i sve zacrtane ciljeve sam ostvarila. Želim da budem primjer kćerki ali i drugima i da im pokažem da invaliditet ne može da ograniči čovjeka.

Ovako priča Vanja Vujičić (43) samohrana majka koja je još kao dvogodišnje dijete preživjela tešku saobraćajnu nesreću u kojoj je izgubila funkcije u desnoj ruci. Iako je ovaj događaj udario trajan pečat i njen život izmijenio iz korjena, ova majka nije se predala.

“Sve probleme koji su me zadesili posle saobraćajke lakše sam prebrodila uz podršku mojih roditelja. Oni su mi dali snagu i vratili vjeru da mogu ostvariti svoje snove, a jedan od njih bio je da postanem majka. Roditelji su mi uvijek govorili da ne trebam da razmišljam da sam drugačija i da se ne trebam povlačiti u sebe.  Hrabrili su me i savjetovali  da trebam ići kroz život kao da se ništa nije desilo. Povreda je puno uticala na mene i na moje roditelje, ali sam uz njihovu podršku sve prepreke uspješno savladala”, priča Vanja Vujičić.

Ona kaže da je glavni moto u životu težnja ka nekim pozitivnim i lijepim stvarima. Ipak ništa ne bi bilo isto da u život ove Banjalučanke nije došao jedan anđeo koji je postao njen osnovni razlog za život i borbu. Vanji se ispunila najveća životna želja, postala je prije dest godina majka jedne djevojčice.

“Višnja je moja najveća sreća u životu. Kroz nju sam spoznala majčinsku ljubav i osjetila na pravi način šta uopšte znači voljeti. Želim svojoj kćerki sve najbolje i da kroz život postigne ono što želi, jer smatram da nema nepremostivih prepreka”, dodala je Vanja.

Ova samohrana majka je rekla da, iako joj je kćerka na prvom mjestu, druga velika ljubav je slikarstvo.

“To mi je za sada hobi ali nadam se i radim ka tome da to preraste u nešto više”, kazala je Vujičićeva.

Isto kao što hrabro korača kroz život, Vanja je puna saomopuzdanja i radosti prodefilovala pistom na modnoj reviji “Baš po mjeri” koja je održana u  Muzeju RS.

Kazala je da je na reviji učestvovala jer je na taj način mogla da na sceni pokaže kako je uspjela u životu.  Rame uz rame ju je pratila njena djevojčica Višnja.  Ova devetogodišnja djevojčica kaže da vidi svoju majku kao velikog heroja.

“Moja mama je hrabra, snalažljiva i uvijek nasmijana i uspjela je u svemu što je htjela. Od nje sam naučila da ako nešto hoćeš u životu, u tome možeš uspjeti”, rekla je ova djevojčica koja ne krije da voli kad je zovu Višnjica.

Modna revija za osobe sa invaliditetom održana je po treći put. Cilj ove manifestacije koja je već postala tradicija je da se osobe sa invaliditetom prikažu u novom svjetlu kao potpuno ravnopravni članovi društva,  da se skrene pažnja da su oni tu sa nama i da samo zajedno i uz razumijevanje i prihvatanje razlika možemo dalje.

Tema ovogodišnje revije je bilo roditeljstvo a crvenim tepihom je prodefilovalo 45 učesnika. Predstavili su se djeca s invaliditetom i njihovi roditelji, kao i roditelji s invaliditetom i njihova djeca.

Roditeljstvo je univerzalno

Organizator revije Snežana Kutlešić Stević je rekla da su željeli pokazati  da je roditeljstvo univerzalna stvar bez obzira da li su u pitanju  lica sa invaliditetom ili bez, te da roditelji vole svoju djecu bez obzira da li su zdrava ili ne.

“Htjeli smo da se vide te dobre majke i koliko ljubavi su one dale svojoj djeci”, rekla je Kutlešić Stević.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments