Prof. dr. Almir Badnjević: “Građani imaju sve manje i manje novca, podijele par miliona maski koje smo dobili kroz donacije!”

Pogoršanjem epidemiološke situacije u BiH i uvođenjem novih epidemioloških mjera koje podrazumijevaju i nošenje zaštitnih maskih na otvorenom, uz predviđene izuzetke, ponovo je aktuelizirano pitanje o tome – gdje su milioni komada maski doniranih BiH u periodu april – juli ove godine.

Milioni kroz donacije stigli u BiH: “Podijelite maske građanima!”

Rijetki su građani koji su proteklih šest mjeseci na poklon dobili barem jednu masku, a u sredinama gdje se to i desilo mahom su donacije bile od humanitarnih organizacija, dok su u manjem broju neke općine dijelile maske građanima.

Na društvenoj mreži Facebook oglasio se prof. dr. Almir Badnjević, a njegov status prenosimo u cijelosti:

“Pošto su uvedene opet nove mjere i obavezno korištenje maski u zatvorenom i otvorenom, a građani imaju sve manje i manje novca, molim nadležne vladine institucije da podijele par miliona maski koje smo dobili kroz donacije, a koje sakupljaju prašinu po skladištima.
Također, prije toga, molim Agenciju za lijekove i medicinska sredstva BiH da izvrši inspekcijski nadzor na mjestima gdje se skladište ove maske, kako bi utvrdili da su iste idalje dovoljno kvalitetne da se smiju koristiti. Hvala!”

 

Pošto su uvedene opet nove mjere i obavezno korištenje maski u zatvorenom i otvorenom, a građani imaju sve manje i manje…

Gepostet von Prof. dr. Almir Badnjevic am Freitag, 16. Oktober 2020

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79