Prof. dr. Izetbegović o otkazima anesteziologa i smjeni dr. Katica Mulalić: Mislim da je jasno zašto se ovo radi…

Informacije o novim problemima na KCUS-u veoma brzo su se proširile u domaćoj javnosti. Kako je ranije navedeno, na KCUS-u je došlo do pobune kadra, prije svega anesteziologa, a sve je kulminiralno nakon što je šefica Klinike za anesteziju na KCUS-u, dr. Amela Katica Mulalić, navodno, dobila otkaz.

Prema ranijim medijskim saznanjima, navodno je pet anesteziologa prijetilo otkazom na KCUS-u.

Odgovore na ova pitanja dala je za Oslobođenje generalna direktorica KCUS-a, prof. dr. Sebije Izetbegović. Izetbegović je prokomentarisala ove navode, jasno i nedvosmisleno demantujući svaki od njih.

– Klinika za plućne bolesti na Podhrastovima vraćena je u prvobitno stanje i biće preseljeni svi pacijenti i uposlenici sa privremenog lokaliteta na koji su izmješteni zbog stvaranja izolatorija, kazala je Izetbegović za Oslobođenje u odgovoru na pitanje o zatvaranju izolatorija na Podrhastovima, što je jedina tačna informacija koja se pojavila u medijima.

Kada je riječ o navodnom otkazu za dr. Katica Mulalić, prof. dr. Izetbegović je kategorična po tom pitanju.

– Dr. Amela Katica Mulalić je šefica Klinike za anesteziju i reanimaciju, nije smijenjena, niti za to postoji bilo kakav razlog, poručila je Izetbegović.

Profesorica Izetbegović poručuje da se objavom ovakvih vijesti skreće pažnja sa drugih problema.

– Objava ovakvih neistinitih i neprovjerenih vijesti je vjerovatno skretanje pažnje javnosti sa istinski problematičnih dešavanja na nekim drugim mjestima, zaključila je Izetbegović.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79