Profesionalni vozač iz BiH priveden jer je u autobusu krijumčario 16 migranata

Vozač je, nakon što su otkriveni migranti, nastavio put sa preostalim putnicima, ali je onda policija krenula u potjeru za njim te su ga sustigli u Lungau i priveli

Državljanin Bosne i Hercegovine (48), koji je bio za volanom hrvatskog autobusa, uhapšen je na graničnom prelazu Karavanke pod sumnjom da je krijumčario migrante.

Naime, tokom rutinske granične kontrole, pripadnici granične policije u autobusu koji je putovao za Minhen, otkrili su 16 sirijskih državljana: sedam muškaraca, četiri žene i petoro djece, koji su pokušali da ilegalno pređu granicu.

Prema svjedočenju ostalih putnika u autobusu, oni su se u autobus ukrcali u Ljubljani, vjerovatno se nadajući da će neprimjetno preći granicu. Međutim, s obzirom na pooštrene kontrole, pogranični policajci su detaljno prekontrolisali sve, otkrivši ovu grupu.

Mediji prenose da su Sirijci odmah podnijeli zahtjev za međunarodnu zaštitu u Austriji i sprovedeni su stanicu policije u Klagenfurtu gdje će biti saslušani i gdje će nad njima biti sprovedene ostale zakonske procedure.

Ono što je zanimljivo jeste da je vozač iz BiH nastavio put sa preostalim putnicima, ali je onda policija krenula u potjeru za njim te su ga sustigli u Lungau i priveli. On se, kako prenose Nezavisne novine, sumnjiči za krijumčarenje migranata.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79