Progutao drogu kad je vidio da mu prilazi policajac pa zbog mučnine povratio

Iz MUP-a HNK-a navode kako su proteklog vikenda imali jednu intervenciju u kojoj su uhitili jednu osobu zbog droge.

U subotu 7. prosinca u 22:30 sati, patrola policije PS Konjic je u Ulici Maršala Tita u Konjicu izvršila kontrolu vozila Alfa Romeo, kojim je upravljala M.Ć. (1996) iz mjesta Idbar, općina Konjic.

U vozilu se kao suvozač nalazio A. A. (1999) iz Konjica i u jednom trenutku pripadnici patrole su primjetili da je A. A. stavio u usta nepoznatu tvar i istu progutao.

Navedeni je pozvan u PS Konjic gdje je u razgovoru priznao da je progutao opojnu drogu kada je vidio da mu prilazi policajac.

Nakon toga je počeo osjećati mučninu, te je povratio tri pvc smotuljka u kojima se nalazila bijela praškasta tvar za koju je A.A. rekao da je kokain.

Droga je uz potvrdu izuzeta, a A.A. je lišen slobode.

Proteklog vikenda iz oblasti sprečavanja i otkrivanja kriminaliteta, na području HNK-a registrirano je 13 prijava od čega na području Konjica pet, na području Čapljine četiri, na području Mostara tri i na području Jablanice jedna.

Iz oblasti javnog reda i mira registrirana su četiri prekršaja od čega na području Mostara tri i na području Prozor-Rame jedan, navodi se u dnevnom izvješću MUP-a HNK.

Zabilježeno je 19 prometnih nesreća, od čega na području Mostara sedam, na području Konjica četiri, na području Čapljine tri, na području Čitluka i Jablanice po dvije i na području Stoca jedna. Tri su osobe zadobile lakše tjelesne ozlijede.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima!

Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79