Pronađen likvidiran pas: “Odakle pravo nekome da ustrijeli nečijeg psa koji nije samo pas nego član porodice?

U našu redakciju stigla je i potvrda dešavanja koje možete pročitati u nastavku ovog sadržaja.

Kućni ljubimac pas po imenu “Arći” nestao je prošle sedmice te su vlasnici istog momenta kada su primjetili da nije u svom boksu obavijestili komšije a zatim i putem društvenih mreža objavili fotografije i ponudili nagradu za pronalazak istog.

Nekoliko dana potrage rezultiralo je u pronalasku psa. Pas je pronađen u naselju Ljubnići kod lovačke kuće, likvidiran sa prostrelnim ranama na šapi i trbuhu.

Na licu mjesta pronađene su i čahure lovačke puške što se prema svjedočenju vlasnika da zaključiti da se radi o lovcu, odnosno vlasniku lovačke puške.

Slučaj je prijavljen policiji i svim drugim relevantnim službama koje se trebaju pozabaviti ovim problemom.

“Odakle pravo lovcu da likvidira psa, vlasničkog psa, gdje stoji u zakonu da se psi smiju u toku lova likvidirati? Odakle pravo nekome da ustrijeli nečijeg psa koji nije samo pas nego član porodice?” – kazali su nam između ostalog vlasnici Arćija (nastradalog psa).

Zvjerstvo nad nečijim kućnim ljubimcem. Nad nečijim članom porodice. Jer nikako drukčije se to ne može okarakterizirati. Ni opravdati.

Moramo napomenuti da je ovo sve češća pojava, ne samo kod nas već i šire, ne prođe malo, a da netko od aktivnih, registriranih lovaca, članova lokalnih lovačkih društava, ne počini kazneno djelo – likvidira psa! Jer mu se, eto, likvidiralo piše Ilijašnet.

Zaista, da li osoba koja je likvidirala ove pse ima pravo da se zove čovjekom?

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79