Pronađena droga i pištolj u Mercedesu prilikom policijskog pretresa Kladnju

Pripadnici Sektora kriminalističke policije – Odsjek za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona izvršili su uspješan pretres vozila marke Mercedes na području Kladnja u srijedu, 9. augusta. Tokom pretresa pronađena je droga i pištolj, što je rezultiralo uhapšenjem osobe i poduzimanjem daljih pravnih mjera.

Na temelju naredbe Općinskog suda Živinice, policijski službenici su pažljivo pregledali vozilo, a pronađeni predmeti sada su predmet obrade. Uhapšeni je identificiran kao T. J. (66), osoba sa prebivalištem u Hrvatskoj.

U saopćenju Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona ističe se da su tokom pretresa pronađena tri pakovanja koja sadrže tvar sličnu opojnoj drogi, pištolj kalibra 7,65 milimetara i mobilni telefon. Dežurni kantonalni tužilac je obaviješten o slučaju, te su poduzete potrebne mjere i radnje kako bi se slučaj dalje istražio.

Navedenim saopćenjem dodaje se da je T. J. uhapšen, te će biti predan Kantonalnom tužilaštvu Tuzlanskog kantona zbog osnovane sumnje da je počinio krivična djela neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, kao i neovlašteno nabavljanje, držanje i prodaja oružja i bitnih dijelova za oružje.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79