Pronašli novčanik turiste iz Amerike i spasili mu odmor u BiH

U Staroj gradskoj jezgri Mostara koju svakodnevno posjećuje na hiljade turista iz cijelog svijeta, dvojica mladića Alen Hamzić iz Mostara i Adi Karić iz Tuzle su pronašli novčanik turiste iz Amerike koji boravi u gradu na Neretvi i spasili mu odmor.

Pošteni pronalazači su novčanik pronašli juče u večernjim satima s dokumentima Li Jifana iz Kine koji ima trenutnu adresu u gradu San Francisko u SAD-u, te mu ga vratili čim su uspjeli stupiti s njim u kontakt.

Pronalazači su u želji da vrate vlasniku njegov novčanik što prije u jutarnjim satima kontaktirali rent-a-car firmu čiju su karticu našli u novčaniku koja im je pomogla u raspletu situacije, s obzirom na to da je vlasnik kod njih iznajmio vozilo i ostavio svoj kontakt.

Dvojica mladića su novčanik s dokumentima i bankovnim karticama pronašli na vrijeme i ništa nije izgubljeno, a kompletnu situaciju je Jifan za portal StarMo.ba opisao kao pravo čudo, neizmjerno zahvalan mladićima koji su mu spasili odmor.

Turista je tek u jutarnjim satima shvatio da nema novčanika, a zahvaljujući poštenim pronalazačima muka koja ga je zadesila nije dugo trajala.

“Mislio sam da je nestao, da mi je putovanje uništeno. Ovo je pravi blagoslov. Spasili ste mi dan. Ovo je najbolja vijest na putovanju”, rekao je Jifan za mostarski portal.

Cijeli slučaj je bio prijavljen i mostarskoj policiji, a Li Jifan će iskustvo koje je doživio u Mostaru bez sumnje čuvati u trajnim sjećanjima.

Ovo je neobična priča s obzirom na činjenicu da je stara gradska jezgra Mostara svakodnevno puna turista iz raznih krajeva svijeta i da je na tom lokalitetu obitavaju prosjaci i džeparoši, te je ovim slučajem poslana pozitivna slika o građanima Mostara i BiH.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79