“Proslavite sa svojim muževima”: Raza čestitala Svjetski dan orgazma

Kako bi unijela dozu optimizma i izmamila osmijeh na lica, Razija Čolaković, Cazinjanka s adresom u Brčkom, sasvim spontano prije četiri godine kreirala je Facebook stranicu „Muhabet s Razom“.

Njeni savjeti, specifične šale, live razgovori… vremenom su privlačili sve više posjetilaca te danas ima više od 100.000 pratitelja.

Sinoć je napisala zanimljivu objavu, evo o čemu je riječ:

– Dakle, danas je Svjetski dan orgazma. Eto kad ima dan za ovo ili ono, neka ima i Svjetski dan orgazma, napisala je Raza.

– Eh sad…

Prema zvaničnim anketama, svaka četvrta žena nikada nije doživjela orgazam, a velika većina nikada nije ni čula za tu riječ, a kamoli doživjela.

Zašto?

Zato što se supružnici, posebno žene stide otvoreno pričati o seksualnim aktivnostima, odnosno radnjama. Stide se reći šta, koliko i kada žele…

Žene se stide upoznati i istražiti svoje tijelo, opustiti i uživati u seksu sa svojim partnerom, zbog toga ne znaju i ne mogu doživjeti orgazam.
Sve je u glavi, neko reče ovu fantastičnu rečenicu.
I zaista jeste. Čak i orgazam kreće prvo od misli, mašte, itd…

Međutim, da bi žena doživjela vrhunac, potrebno je mnogo više inspiracije, vremena i motivacije, nego muškarcu. To je i najveća razlika između muškog i ženskog orgazma.

Porazna je činjenica da žene često glume orgazam, samo kako bi uvjerile svog partnera da je bilo dobro i da su uživale. To je velika greška koju rade mnoge žene. Molim vas, prestanite odmah! Time ništa ne postižete, osim dodatne praznine koja vas čini nesretnima.

Nijedna žena nije ista, svako tijelo je drugačije i svako na drugačiji način dolazi do orgazma.
Ipak, najgore sto se može desiti u toku seksualnog odnosa je razmišljanje o tome jesi li obrijala noge, šta ćeš sutra za ručak, kada gosti dolaze itd…

Pravilo je: U toku sexa nema razmišljanja, nego se prepustite trenutku i uživajte.

P.S.

Neka vam je sretan Svjetski dan orgazma. Dame moje, savjetujem proslavite večeras sa svojim muževima, napisala je Razija.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79