Protest roditelja zbog ukidanja produženog boravka u vrtiću: Peticiju potpisalo više od 300 građana

 

Roditelji djece koja su sve donedavno boravila u produženom boravku u vrtiću “Čika Jova Zmaj” u Bijeljini organizirali su potpisivanje peticije zbog, kako kažu, nerazumne odluke Uprave ovog vrtića da ukine produženi boravak u vrtiću za djecu prvog i drugog razreda.

Peticiju je potpisalo više od 300 građana, a produženi boravak koristilo je 43 djece.

Srđan Radmanović i Mario Stanković, čija su djeca koristila produženi boravak, kažu da su bez ikakvog razumnog objašnjenja i argumenta dovedeni pred svršen čin i da su 26. jula ove godine obaviješteni da više neće biti produženog boravka za djecu u vrtiću.

– Uprava i zaposleni vrtića nalaze se na kolektivnom odmoru koji traje 21 dan. Što se tiče produženog boravka djece, to je funkcionisalo 15 godina unazad te nam nije jasno kako nam nije barem na vrijeme javljeno da tražimo druga alternativna rješenja za smještaj naše djece – kaže Stanković.

Nakon razgovora s gradonačelnikom Ljubišom Petrovićem nezadovoljni roditelji su dobili uvjeravanje da će Uprava vrtića “Čika Jova Zmaj” vrlo brzo biti zvanično pozvana da poništi spornu odluku i da omogući mališanima da koriste produženi boravak u vrtiću.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79