Protesti i u Mostaru: Uskoro će biti velike demonstracije u cijeloj zemlji da skidamo ove s vlasti…

Marin Bago, također, poznati aktivista i predsjednik Udruženja za zaštitu potrošača podsjetio je na visinu potrošačke korpe, ali i kazao ma to da BiH nikada nije imala više novca.

– Sve su zemlje poduzele mjere da zaštite građane, samo su naše vlasti sebi podigle plaće.. Moramo tražiti da ulože u našu poljoprivredu, uvozimo 70 posto hrane.. Nemamo vremena da čekamo spore demokratske procese. Prošlo je 30 godina. Moramo se probuditi. Moramo tražiti naš novac – kazao je Bago za Avaz.

Iako na početku nije djelovalo obećavajuće, budući da se u startu bila okupila šačica ljudi, ipak preko 200 građana je stiglo na Šetalište uprkos vrućini.

– Građani Mostara uskoro će biti velike demonstracije u cijeloj zemlji da skidamo ove s vlasti… Siromaštvo je odavno prešlo granice-poručio je on.

Jedan od okupljenih Dragan Hadrović je kazao kako 20 godina slušamo priču o vitalno nacionalnom interesu te da se krivica prebacuje s jendih na druge.

– Vitalni nacionalni interes je taj da smo u svakom pogledu degradirani – rekao je.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79