Prve blokade: Dodik postavio ultimatum, Vijeće ministara neće raditi dok ne riješite ovo!

Predsjednik RS-a i lider SNSD-a Milorad Dodik danas je izjavio da Vijeće ministara BiH neće funkcionisati ukoliko na dnevnom redu sjednice ne bude Nova istočna interkonekcija, plinovod koji bi trebao

“Ako ne bude na dnevnom redu na sljedećoj sjednici, naši ljudi tamo će procijeniti i odlučiti”, kaže Dodik. Istakao je da su imali molbe od političara iz Sarajeva da se ne otvaraju određena pitanja dok se ne formira Vlada FBiH.

Naglasio je da se više nema šta čekati.

“Bila je neka priča da ide sve u paketu. Nema šta da ide u paketu, ‘Јužna interkonekcija’ nema veze sa ‘Istočnom’. Niti je isti investitor, niti je isti projekat”, rekao je.

Podsjetimo da je Klix.ba prošle sedmice pisao o mogućnosti da se ministri Zoran Tegeltija, Staša Košarac i Nenad Nešić neće pojaviti na narednoj sjednici Vijeća ministara BiH što će predstavljati novu političku krizu i blokadu rada državnih institucija.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79