Prvi čovjek KS-s nije upućen u sigurnosnu situaciju: Ministar MUP-a poručuje da budno prate dešavanja

Nakon nekoliko ubistva koja su po mjestu i vremenu izvršenja sledila krv u žilama svih stanovnika Sarajeva, premijer KS-a Edin Forto je rekao da nije spreman da priča o sigurnosnoj situaciji u bh. metropoli.

– Najavili smo priču o ponderu, ovo drugo… Znači nisam spreman, nema mi ministra. Nije fer. Niste mi ništa rekli, nije press za druge stvari. Samo mi je najavljen ponder i zato sam ostao da odgovorim na to pitanje, odgovorio je danas, dan nakon dvije bačene bombe u Sarajevu, na novinarsko pitanje prvi čovjek KS-a Edin Forto.

Zato ministar MUP-a Kantona Sarajevo Admir Katica nije zatečen, pa se  večeras oglasio na svom Facebook profilu.

–  MUP KS-a je u potpunosti operativan, sa svim svojim policijskim službenicima. Prisutni smo na terenu. U slučaju nemilih događaja reagujemo odmah, kao što potvrđuju medijski izvještaji.

Jednako kao što od kompleksnih slučajeva ne odustajemo dok ih ne riješimo i to je dobro poznato javnosti. Budno pratimo sva dešavanja u KS. Razumijemo zabrinutost građana koja je narasla tokom posljednjih nekoliko sedmica. Iako nam statistika pokazuje da smo u prosječnom periodu po broju zločina, saobraćajnih nesreća, teških krivičnih djela itd., imali smanjenje trenda tih oblika kriminala, dodatno ćemo intenzivirati mjere.

To je naš posao koji ćemo obaviti, držati sigurnost na nivou koji se od nas očekuje i na usluzi stanovništvu Kantona Sarajevo, napisao je Katica.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79