Prvi skup protiv povorke ponosa: Na ulice danas izlaze promotori tradicionalne porodice

U Sarajevu će danas biti održana mirna šetnja povodom manifestacije Dan tradicionalne porodice, koju organiziraju Udruženje građana “Svjetlo” i NVO partneri, a cilj skupa je da se pošalje poruka o važnosti očuvanja tradicionalne porodice i svih njenih vrijednosti, bez obzira na nacionalnu, etničku ili vjersku pripadnost.

Šetnja se održava samo dan uoči prve povorke ponosa u BiH i predstavlja odgovor protivnika na održavanje skupa LGBT populacije.

Kkao su naveli, nisu usmjereni na negiranje ničijih individualnih prava, ali za rješavanje kolektivnih prava smatraju da se trebaju konsultovati svi građani i da putem referenduma ili drugih građanskih metoda sve promjene istih treba praiti volja većine.

– Drago nam je da su se naši najbolji sinovi i kćeri tokom agresije na našu domovinu izborili za slobodu. Žao nam je što takva sloboda nije stigla u mnoge krajeve naše zemlje gdje se povratnici napadaju, gdje se našoj djeci onemogućava učenje maternjeg jezika, gdje se napadaju vjerski službenici i drugi javni radnici. Sarajevo je slobodan grad, to je grad koji je uvijek raširenih ruku primao sve ljude. Ta otvorenost kretala je još od naših domova i naših porodica. Upravo ovom šetnjom želimo ukazati na važnost naših tradicionalnih porodica koje su nam bile snaga i utočište u najtežim trenucima. Ne branimo nikome da živi na način na koji je izabrao svjesni da ćemo svi odgovarati za svoje izbore. Istovremeno, nikada nećemo dopustiti da se nama nameće način života i običaji strani našem narodu i našoj zemlji. Crvena linija se ne smije preći – kaže se u saopćenju UG “Svjetlo”.

Okupljanje je predviđeno između 13 i 14 sati kod Vječne vatre.

Šetnja je planirana između 14 i 15 sati na relaciji Vječna vatra – Trg BiH.

Program na Trgu BiH počet će u 15 sati intoniranjem himne BiH, te će se nastaviti čitanjem Proglasa – stoji u ovom saopćenju, prenosi Avaz.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments