Udario u stub, a onda je prešao na drugu stranu i zakucao se u poslovni objekat: U Sarajevu jedna osoba smrtno stradala

Foto: Ilustracija

U ponedjeljak, osmog maja oko 20 sati u ulici Džemala Bijedića, na području Općine Novi Grad Sarajevo, došlo je do saobraćajne nesreće u kojoj je život izgubila jedna osoba.

Kako se navodi u zvaničnom saopćenju MUP-a KS, u saobraćajnoj nesreći je došlo do skretanja u lijevu stranu, van kolovoza ulice Džemala Bijedića i udara u betonski zid parking prostora, putničkog motornog vozila “Ford Mondeo”, kojim je upravljao vozač T.M. iz Sarajeva, a koji nakon udara nastavlja vožnju i prelazi na desnu stranu kolovoza te udara u poslovni objekat u ulici Džemala Bijedića, nakon čega se vozilo zaustavilo.

Na mjestu nesreće upućena je ekipa ZZHMP Kantona Sarajevo, gdje su ljekari konstatovali smrt vozača T.M. Po nalogu dežurnog tužioca Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo uviđaj su obavili pripadnici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo, uz angažman sudskog vještaka saobraćajne struke.

Postupajući tužitelji naredili su obdukciju tijela.

Policijski službenici Odjeljenja za saobraćajne istrage Sektora uniformisane policije, nastavljaju rad na dokumentovanju navedene saobraćajne nezgode.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79