Pumpadžije kažu da su primorani povećati cijene: Od danas opet skuplje cijene goriva

U narednim danima u bh. entitetu RS doći će do povećanja cijena naftnih derivata na benzinskim pumpama od 0,05 do 0,10 KM po litru, u zavisnosti od regije, saopćeno je iz Grupacije za promet nafte i naftnih derivata Privredne komore Republike Srpske.

Kako su naveli, u proteklih mjesec dana na tržištu je zabilježen konstantan rast rafinerijskih cijena, koje se još nisu odrazile na maloprodajne cijene na benzinskim pumpama.

“Pritisnuti visokim ulaznim cijenama, maloprodajni distributeri naftnih derivata primorani su da povećaju cijene od 0,05 do 0,10 KM po litru, u zavisnosti od regije”, kaže se u saopćenju.

Predsjedavajući Grupacije za promet nafte i naftnih derivata Privredne komore Republike Srpske Đorđe Savić istakao je da je uzrok poskupljenja rast cijena derivata na svjetskom tržištu, koji je prouzrokovan smanjenjem proizvodnje Rusije i Saudijske Arabije, kao i sezonski efekat koji je doveo do povećanja potražnje za naftnim derivatima u Evropi.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79