Puštena iz pritvora trudnica (20) koja je sa momkom tjerala maloljetnicu na prostituciju

Teodora J

Apelacioni sud u Beogradu je 27. marta donio rješenje kojim je uvažena žalba branioca trudne Teodore J. (20), osumnjičene da je sa svojim partnerom Markom S. (20) i Filipom T. (20), od februara do juna prošle godine, tjerala maloljetnu djevojku na prostituciju.

Njoj je pritvor zamijenjen mjerom zabrane napuštanja stana uz elektronski nadzor.

Podsjetimo, sumnja se da su Teodora J. (20) i Filip T. (20) zajedno sa Markom S. (20) od februara do 1. juna 2022. godine, maloljetnu oštećenu, koja je tada imala 16 godina, primoravali na prostituciju i seksualnu eksploataciju, iskorišćavajući njene teške životne prilike, dovodeći je u najprije u zabludu, a potom upotrebljavajući silu i prijetnje.

Teodora J

Osumnjičenima se optužnicom Višeg javnog tužilaštva u Beogradu na teret stavlja krivično djelo trgovina ljudima u saizvršilaštvu, za koje je zaprijećena kazna zatvora od najmanje 5 godina.

Inače, za Markom S. raspisana je međunarodna potjernica.

Marko S

Takođe, tužilaštvo je predložilo sudu da maloljetnoj oštećenoj dosudi imovinsko pravni zahtjev u iznosu od ukupno milion dinara, zbog pretrpljenog straha, fizičkih bolova, povrede časti, ugleda, slobode i prava ličnosti, kao i da okrivljene obaveže na plaćanje troškova sudskog postupka.

 

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79