Putujete vozom u BiH: Ovo su preporuke za putovanja u skladu s naredbom Kriznog štaba

Željeznice Federacije BiH saopćile su da novi red vožnje ŽFBiH za 2020/2021. godinu stupa na snagu 13. decembra 2020. godine.

– Vozovi će saobraćati u skladu sa izmijenjenim redom vožnje, a u skladu sa Naredbom Federalnog štaba civilne zaštite kojom se dozvoljava rad javnog linijskog i vanlinijskog prevoza putnika u željezničkom prevozu na području Federacije BiH, uz posebne epidemiološke mjere – saopćeno je iz Željeznica FBiH.

– U skladu sa preporukama Kriznog štaba Federalnog ministarstva zdravstva i Federalnog štaba civilne zaštite, u cilju smanjenja rizika od prenošenja koronavirusa, putnicima se preporučuje održavanje razmaka od najmanje jednog metra u vozu, te korištenje zaštitnih maski i dezinfekcija ruku pri ulasku u voz, kako bi svi sudionici u prevozu bili zaštićeni u najvećoj mogućoj mjeri – navedeno je.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79