Radmila preminula u zatvoru, optužena za smrt svoje bebe: Evo šta je pokazala obdukcija

Pritvorenica Radmila M. (34) preminula je 27. septembra u Okružnom zatvoru u Beogradu. Riječ je o majci koja je bila u pritvoru od 31. decembra 2019. godine zbog sumnje na teško ubistvo svog petomjesečnog djeteta.

Navodno, njoj je pozlilo u večernjim satima. Odvedena je u Specijalnu zatvorsku bolnicu na pregled. Na ulasku u ambulantu izgubila je svjest i ljekar je odmah započeo reanimaciju. Smrt je konstatovana u 22.40, a tijelo je upućeno na obdukciju.

Iz Višeg javnog tužilaštva u Beogradu kažu da je obdukcijom utvrđeno da je smrt nastupila prirodno.

Obdukcijom pokojne je utvrđeno da je smrt prirodna, zbog čega je predmet arhiviran jer nije bilo razloga niti dokaza za sumnju da je do smrtnog ishoda došlo radnjom nekog lica – naveli su u odgovoru na pitanja Telegrafra dodajući da zdravstvene razloge ne mogu dalje obrazlagati shodno zakonskim ograničenjima, te pravima i interesima članova porodice pokojnice.

Protiv pokojnice se vodio postupak pred Višim sudom u Šapcu.

Zbog psihičkih problema koje je optužena imala, o čemu se izjasnio tim psihijatara, prebačena je iz Kazneno popravnog zavoda u Šapcu u Specijalnu zatvorsku bolnicu u Beogradu, odakle je opet prebačena u Okružni zatvor u Beogradu – naveli su u odgovoru na naša pitanja prije mjesec i po dana iz tog Višeg suda.
Prema pisanju Telegrafa Radmila M. još jednom porodila tokom boravka u zatvoru, a da je dijete smješteno u hraniteljsku porodicu. Ubistvo prethodne bebe priznala je psihijatru, koji je potom obavijestio nadležne.

Tragedija se desila u aprilu 2019.

Smrt petomjesečnog djeteta nastupila je u aprilu, kada je tragedija porodice dospjela u javnost. Dječak K. M. preminuo je 20. aprila, a sahranjen je 23. Beba je prijevremeno rođena, bila liječena u Beogradu tokom dva i po mjeseca, pa vraćena u porodični dom. Kako je majka tada rekla, dijete su liječili od 13 bolesti. U danu u kom je dječak sahranjen trebalo je da ode na kontrolu.

U javnost je najprije dospjela priča o tome da je dječak preminuo nakon obroka, te da je pojeo 20 grama mlijeka, poslije čega se nije probudio.

Dijete je odnijeto u Dom zdravlja u Prnjavoru gdje je ljekar rekao da je mrtvo. Kolima hitne pomoći je prebačeno u Šabac, gdje je urađena obdukcija. Nedvosmisleno je utvrđeno da se dijete nije samo ugušio, a u predistražnom postupku, Radmila je ispričala šta je uradila. Međutim, nakon toga osporavala je svoj iskaz.

U vrijeme ove tragedije saznalo se i da je porodica prethodno izgubila muško dijete na rođenju, zbog čega je dolazak na svijet dečaka K. M. bila njihova utjeha. Kako su ranije kazali – teško su to preživjeli i mnogo ih je obradovalo rođenje novog člana porodice.

Pokojnica je bila majka još dvoje djece iz istog braka i sina iz prethodnog.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79