Radnici Binasa nisu primili čak 8 plata: “Očekujemo da će se naći neki pošteni političar…”

 

Protestu koji je organizirao Sindikat metalaca FBiH prisustvuje i radnik Binasa Nermin Kurtović koji je z portal “Avaza” rekao da sve nade polaže u poptene ljude i političare koji mogu spriječiti kriminal koji se sprovodi.

– Očekujemo da se nađe neki pošteni političar koji će spriječiti ove koji rade kriminal u ovoj državi, koji uništavaju firme, koji tjeraju omladinu iz ove zemlje i namještaju poslove. Privatnik na jednoj livadi može da radi ovo što mi ne možemo da radimo, fabrika koja ima 70 godina iskustva i materijalna sredstva. Političarima smo dali na amanet taj mandat koji su dobili, primaju plaĆu da bi se brinuli o ovoj našoj imovini, a ne da bi rasparčali ovo što ima i dali nekim pojedincima – rekao je Kurtović.

Dodaje kako je ogorčen, kao i svi radnici, jer nisu primili osam plaĆa.

– Na ovoj skupoći je teško živjeti i sa normalnim plaĆama. Vjerujem da u vooj državi postoje pošteni ljudi i političari koji mogu spriječiti ovaj kriminal – zaključio je Kurtović.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79