Radončič o 5G: Hoćemo li sigurnost prepustiti Americi ili Kini

Mike Pomeo, američki državni tajnik, rekao je danas u Sloveniji kako je ta zemlja potvrdila svoju poziciju tehnološkog lidera, time što je danas stvorila uvjete da inastalira čistu 5G tehnologiju, koja će biti sigurna od pokušaja kineske komunističke partija, koja, kao je istaknuo, ugrožava slobode svih nas.

Čelnik SBB-a Fahrudin Radončić, izjavio je za N1 da bi i BiH trebala razmisliti čiju će tehnologiju izabrati kada je riječ o 5G mreži – kinesku, gdje vlada režim komunističke partije, ili američku, gdje vladaju visoki demokratski standardi.

“Iako BiH zaostaje u tehnološkom razvoju, ovdje se radi o historijskom izboru. Da li ćemo našu budućnost, u smislu sigurnosti, prepustiti velikim kompanijama iz država koje imaju visoke demokratske standarde, kao što je to u pitanju vlada SAD-a; ili ćemo to prepustiti Kini, i nekim drugim državama gdje vladaju autokratski sistemi”, rekao je Radončić za N1.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79