Ramazanski ukrasi posvađali Hadžibajrića i Karić: “Ko je postavio lampice na Baščaršiji?”

Općina Stari Grad iznijela je na svojoj Facebook stranici primjedbu na objavu gradonačelnice Sarajeva Benjamine Karić na društvenim mrežama, a povodom ukrašavanja Baščaršije povodom ramazana.

– Općina Stari Grad se zahvaljuje gradonačelnici Sarajeva na promoviranju naših projekata. Pozivamo gradonačelnicu na objektivno informisanje javnosti i navođenje Općine Stari Grad kao implementatora ovog projekta jer je u komentarima evidentno da je pratioce dovela u zabludu da su ovo njene zasluge – saopćili su iz Općine Stari Grad.

Gradonačelnica Karić na društvenim mrežama je objavila fotografije ukrašene Baščaršije uz riječi: “U duhu ramazana, blista nam Baščaršija”. Nije precizirala da je riječ o projektu Općine Stari Grad.

U čast dolaska mubarek mjeseca ramazana i najdražega gosta u kuće i srca muslimana, svečano su dekorisani i ukrašeni dijelovi Baščaršije, najuže starogradske jezgre. Općina Stari Grad Sarajevo postavila je prigodne dekoracije na Baščaršijskom trgu, ispred Baščaršijske džamije, te u ulici Sarači – izjavili su iz Općine Stari Grad.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79