Ramiz Ridžal: Svaki incident je uspio zataškati ali ne i ovaj!

Nakon što je automobilom pokosio policajca koji ga je zaustavio, Ramiz Ridžal, SDA-ov zastupnik u Skupštini BPK još uvijek se nalazi u istražnom pritvoru.

Naime, Ridžala je preksinoć zaustavila policijska patrola i tražila dokumente. Prema nezvaničnim informacijama, Ridžal nije imao dokumenta te je odbio uraditi alko-test nakon insistiranja policajaca.

Sindikat policije BPK o napadu na kolegu: Ramiz Ridžal na haubi policajca vozio 20 metara

Ridžal “dodao gas” i tako udario policajaca, koji se od siline udara našao na haubi džipa. Ridžal se nije zaustavi nego je nastavio voziti s policajacem na haubi oko 20 metara. Policajac je pao i tako zadobio povrede.

Prikupljeni brojni dokazi protiv njega

Potom je trajala potraga za vozačem, a jučer ujutro je Ridžal uhapšen. Kako nam je rečeno, on se još uvijek nalazi u pritvorskoj jedinici i čeka se odluka tužioca Tužilaštva BPK.

U policijskom pritvoru može ostati do sutra ujutro u 6 sati, a potom kreću isticati 24 sata koje ima Tužilaštvo na raspolaganju.

Tužilaštvo mu, kako nam je rečeno, na teret stavlja krivično djelo “napad na službenu osobu u vršenju poslova sigurnosti”.

Prema informacijama Raporta, policija ima određene video-dokaze protiv Ridžala, a tu su i tragovi koje je njegovo vozilo marke BMW X5 ostavilo na mjestu nesreće. Prije svega, izuzeti su otisci prstiju policajaca koje je ostavio na haubi automobila.

Tu su i svjedoci, prije svega povrijeđeni policajac. Iako je Ridžal u svom medijskom istupu sinoć tvrdio i kleo Bogom da on nije ništa učinio, čini se da neće biti teško dokazati njegovo divljanje.

U cijeloj priči dodatni je apsurd da je Ridžal predsjednik Komisije za sigurnost Skupštine BPK.
Ima očigledan problem s alkoholom i siledžijstvom

No, s obzirom na ranije ispade može se zaključiti da ovaj SDA-ovac ima stanovitih problema sa alkoholom i samokontrolom. Dodatni problem je što svoju moć i utjecaj, koje ima kao zastupnik SDA, koristi za bahaćenje i širenje straha i panike među građanima.

Da sinoćnja Ridžalova demonstracija sile i bahatosti nije samo incident već očigledno ustaljeno ponašanje, uzrokovano neadekvatnim kažnjavanjem ranijih ispada.

Raport donosi detalje incidenata koje je Ridžal napravio prije nekoliko mjeseci.

Radi se o tri krupna incidenta, a niti jedan nije evidentiran kroz dnevne informacije MUP-a BPK u tzv. biltenu.

Sumnja se da je Ridžal iskoristio svoj status i moć da se slučajevi prikriju, zataškaju i prođu bez adekvatne sankcije.

Krenimo redom.

U junu prošle godine Ridžal je, vidno alkoholiziran, pretukao mladića. Desilo se to u goraždanskoj ulici Zaima Imamovića.

Više detalja o ovom slučaji nismo dobili.

Ali jesmo o iduća dva.

27. januara ove godine Ridžala je zaustavila policijska patrola.

Ridžal, očigledno pijan i na krilima političke moći koju ima kao lokalni šerif i SDA-ovac, a uz to predsjednik Komisije za sigurnost, koja ima direktne ingerencije za pitanja koja se tiču MUP-a, krenuo je u raspravu s policajcima.

S obzirom na stanje u kojem je bio, policajci su jasno zatražili dokumente i pitali Ridžala da li je konzumirao alkohol.

Ramiz Ridžal i dalje se nalazi u policijskom pritvoru: I ranije pijan vozio i bježao s lica mjesta

Fotografija nastala nakon prvog bježanja Ridžala od policije. Na fotki je njegov BMW X5

Ridžalu nije bilo do odgovaranja, pa je uz psovke i nerazumljivo mumljanje krenuo bježati s lica mjesta. Ipak, je nedaleko zaustavljen. Napisan je prekršajni nalog, a on je od suda tražio da se sve to poništi.
Prijetio i psovao: “Hoćeš da te pošaljem na Grebak!?”

Ovako je glasila policijska zabilješka koja nije objavljena:

“29.01.2021. godine oko 21:00 sati Riđal Ramiz zaustavljen u ulici R. Islamagića u Goraždu. Nakon što je od istog zatraženo da se podvrgne alkotestiranju isti se oglušio na naredbu OSL da ugasi vozilo i izadje iz istog, te se uz pojačan rad motora i škripu pneumatika udaljio sa lica mjesta”

Svojim utjecajem, Ridžal je uspio da se izvuče.

I prije ovog slučaja, Ridžal je također bio “nestašan”.

Tačnije 12. januara ove godine. .

Ridžal je, ponovo u alkoholiziranom stanju sjeo u automobil i krenuo ka gradilištu tunela Hranjen.

Iako je gradilište bilo osigurano rampom, Ridžal i još dvije osobe koje su bile s njim digli su rampu i ušli u gradilište, ali i u tunel.

Uposlenici jedne građevinske firme koji su radili na osiguranju rekli su im da napuste gradilište što su Ridžal i ekipa odbili.

Ridžal je potom vrijeđao prijetio uposlenicima gradilišta. Psovao im je i govorio “hoćeš li da te pošaljem na Grebak!?”. – prenosi Raport.

Ovako je glasila policijska zabilješka koja također nije objavljena:

“12.01.2021. godine u večernjim satima uposlenici firme, koji rade na gradilištu tunela prijavili da su tri N.N. osobe u alkoholisanom stanju neovlašteno ušla u gradilište a poslije i u tunel”.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79