Ramo Isak: “Dodik će svoj 71. rođendan slaviti u Banjoj Luci ili u državnom zatvoru BiH”

 

Federalni ministar unutrašnjih poslova Ramo Isak reagovao je na izjavu predsjednika bh. entiteta RS Milorada Dodika koji je izjavio “kako će za sedam godina obavljati funkciju predsjednika samostalne RS”.

“Sigurno je da će Milorad Dodik za sedam godina imati 71 godinu života i da će svoj 71. rođendan dočekati kao državljanin Bosne i Hercegovine. Sigurno je i to da će bh. entitet RS ostati samo administrativno-teritorijalna jedinica u sastavu države Bosne i Hercegovine.

Ono što nije sigurno jeste lokacija gdje će državljanin Bosne i Hercegovine Milorad Dodik proslaviti svoj 71. rođendan, odnosno hoće li to biti bosanskohercegovački grad Banja Luka, glavni bosanskohercegovački grad Sarajevo ili pak Državni zatvor Bosne i Hercegovine ili neki drugi državni zatvor koji će se izgraditi u narednih sedam godina.

Milorad Dodik je prolazna kategorija, Bosna i Hercegovina je apsolutna konstanta”, navodi se u reakciji ministra Rame Isaka.

Milorad Dodik: 2030. godine ću biti prvi predsjednik samostalne Republike Srpske

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79