Regija BiH Ramo Isak provozao novi oklopnjak “roshel senator APC”

Ramo Isak provozao novi oklopnjak “roshel senator APC”

Specijalnoj policijskoj jedinici Federalne uprave policije (FUP) jučer je isporučeno novo oklopno vozilo “roshel senator APC”.

Kako je saopćila ta policijska agencija, ovo oklopno vozilo se koristi u policijske svrhe, a osnovne namjene su patrolne i izviđačke misije, komandovanje, transport i podrška jedinicama za specijalne operacije, antiterorističke operacije i specijalne akcije u različitim vremenskim uslovima

Nivo zaštite B7 opremljen je sa termalnim i NV kamerama kao i dnevnim kamerama sa uglom snimanja od 360 stepeni.

Nabavka vozila je dio započetih ulaganja u opremanje Federale uprave policije, te je u planu nabavka još najmanje dva ovakva vozila, kao i nabavka oružja, dronova, taktičkih uniformi, servisiranje većeg helikoptera, a pojačane su i obuke policijskih službenika Federalne uprave policije.

“Roshel” je relativno mlada kanadska kompanija osnovana 2016. godine, i već se dokazala u proizvodnji oklopnih vozila, te njene proizvode koristi NASA, kao i policijske agencije u Kanadi i Sjedinjenim Američkim Državama – naveli su u saopćenju iz FUP-a.

Kako se vidi na fotografijama koje je objavio FUP, kao i ministar unutrašnjih poslova Ramo Isak na društvenim mrežama, vozilo su prvi “isprobali” on i v. d. direktor FUP-a Vahidin Munjić, zajedno sa komandantom specijalne jedinice FUP-a Mustafom Selmanovićem.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79
LM