Raseljeni u RS-u skinuti sa spiskova i prebačeni da glasaju u FBiH

 

Federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica Edin Ramić upozorio je na svom Facebook profilu kako su iz više općina na području manjeg bh. entiteta RS, oni koji su kao raseljeni glasali lično, skinuti sa spiskova i prebačeni da glasaju u Federaciji BiH.

Kako navodi, to je učinjeno bez njihovog pismenog izjašnjenja.

– Iz više općina na području RS su oni koji su kao raseljena lica glasali lično skinuti sa spiskova i prebačeni da glasaju u FBiH, bez njihovog pismenog izjašnjenja o promjeni opcije. Pisali smo ranije CIK-u, upozoravali, žalili se, ali ništa, tako da je to u startu koja hiljada manje glasova za probosanske stranke u RS. Vježbajući svake izbore kako zaštiti izborni proces povratnici postaju kolateralna šteta – napisao je Ramić na Facebooku.

Ove informacije potvrdio je i Ćamil Duraković, nezavisni kandidat za predsjednika entiteta RS.

– U pravu si, mnogo takvih primjera je u Srebrenici i u Podrinju. Žalosno i na čast im bilo ministre – napisao je Duraković u komentarima.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79