Ratni zločinac Momčilo Krajišnik u teškom stanju, bit će priključen na respirator

Zdravstveno stanje ratnog zločinca Momčila Krajišnika je teško i nezahvalno je govoriti o prognozama, posljednje su informacije koje dolaze iz UKC-a u Banjoj Luci.

Direktor ove institucije Vlado Đajić kazao je da je Krajišnikovo stanje ustanovljeno nakon današnjeg konzilijuma za liječenje najteže oboljelih pacijenata od infekcije koronavirusa.

Đajić ističe da je Krajišnikovo stanje neizvjesno, da ime niske vrijednosti kisika, da je trenutno na pasivnom respiratoru, te da će danas vjerovatno morati da bude potpuno stavljen na respirator.

– Pacijent ima svu potrebnu njegu i nema potrebe da se igdje šalje na liječenje, jer imamo dobru Kliniku za intenzivnu medicinu – rekao je Đajić.

Podsjećamo, Krajišnik je sinoć primljen na Kliniku intenzivne medicine UKC-a Republike Srpske zbog infekcije koronavirusa i obostrane upale pluća.

Uhapšen je 2000. godine po potjernici Haškog tribunala, gdje mu je 27. septembra 2006. izrečena presuda za istrebljenje, ubistva, progone na političkoj, rasnoj ili vjerskoj osnovi, deportacije i nečovječno postupanje kao i zločine protiv čovječnosti, ali ne i za genocid.
Osuđen je na 20 godina zatvora, ali je na slobodi od 30. augusta 2013. godine, jer je odslužio dvije trećine kazne.

 

Zabrinjavajuća statistika u BiH: Dvije trećine pacijenata oboljelih od koronavirusa priključenih na respiratore umiru

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79