Razbijena narko-banda na području Salcburga i Gornje Austrije, vođa iz BiH uhapšen

Nakon intenzivne istrage koja je trajala nekoliko mjeseci, policija Salcburga i Gornje Austrije uspješno je razbila narko-bandu koja je djelovala na ovom području, a čiji je vođa bio narkobos iz Bosne i Hercegovine.

Prema podacima istražitelja, članovi bande su u proteklom periodu preprodali čak 26 kilograma kokaina i 334 kilograma kanabisa.

Prvi koraci prema razbijanju ove kriminalne grupe poduzeti su u maju mjesecu kada su uhapšene devet osoba. Tragovi prikupljeni tokom ovih hapšenja doveli su istražitelje do vrha bande i daljih uhapšenja.

Sve je počelo prošle godine kada su uhapšena dva državljanina Srbije i jedan Austrijanac kod kojih su pronađeni 12 kilograma kanabisa i 100 grama kokaina. Daljom istragom, policija je otkrila da ovi pojedinci djeluju u službi narkobosa iz BiH, čije je prebivalište bilo u Salcburgu. Čak i nakon hapšenja svojih saradnika, vođa bande nastavio je sa širenjem kriminalne mreže.

“Ovaj državljanin BiH postao je ključni fokus naše istrage. Nastavio je s uvozom droge iz inostranstva, skladištenjem u Salcburgu te distribucijom po cijelom regionu Gornje Austrije”, saopćila je policija.

Desna ruka vođe bio je njegov brat, stanovnik Ansfeldena. Svi uhapšeni, čija starosna dob se kreće između 26 i 53 godine, većinom su imali prijavljeno prebivalište u Salcburgu, a porijeklom su s Balkana, s najviše članova iz BiH, Srbije i Hrvatske.

Pod istragom su i potencijalni kupci, redovne mušterije bande. Svi osumnjičeni se trenutno nalaze u pritvoru, a ukoliko budu osuđeni, neki od njih mogu očekivati zatvorske kazne i do 15 godina.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79