Reagovala policija: Glavnoj sestri u KCUS-u bačene fekalije na vrata kancelarije

Na Klinici za opštu i abdominalnu hirurgiju Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu (KCUS) jučer se dogodio incident koji je glavna sestra S. B. prijavila MUP-u Kantona Sarajevo.

Naime, glavnoj sestri bačene su fekalije na vrata kancelarije.

Za portal “Avaza” iz MUP-a KS je potvrđeno da je jučer 23. oktobra oko 8:10 zaprimljen poziv u Policijsku upravu Centar od uposlenice Kliničkog centra.

– Izlaskom na mjesto događaja, spomenuta uposlenica Opšte i abdominalne hirurgije Kliničkog centra izjavila je da je u noćnim satima 22. na 23. oktobra od strane njoj nepoznatih osoba, na vrata njene kancelarije u KCUS-u bačena fekalija. Izjavila je da želi da se taj događaj evidentira. Policijski službenici PU Centar sačinili su službenu zabilješku– kazala je za portal “Avaza” Mersiha Novalić, portparolka MUP-a KS.

Ovo nije prvi incident koji se dogodio među radnicima KCUS-a. Kako je „Avaz“ ranije pisao, početkom oktobra došlo je do verbalnog, a potom i fizičkog sukoba, kada je doktor napao medicinsku sestru.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79