Reakcija na sankcije: Dodikova rakija “putuje u Ameriku”

Nakon nedavnih sankcija koje su Sjedinjene Američke Države uvele rukovodstvu Republike Srpske, potpredsjednica Narodne skupštine Republike Srpske, Anja Ljubojević, je odlučila javno reagovati na svoj način. Na društvenim mrežama je objavila fotografiju flaše rakije uz komentar “Ovo ide direktno za Ameriku u inat svim sankcijama”.

Flaša rakije na slici proizvod je firme Agro destil koja je u vlasništvu porodice Dodik, konkretno zeta Milorada Dodika, koji je upisan kao vlasnik i direktor. Njeno objavljivanje može se shvatiti kao simboličan odgovor na sankcije, a istovremeno i kao podrška domaćem proizvodu.

Podsjetimo da su SAD nedavno uvele sankcije liderima Republike Srpske, uključujući Milorada Dodika, Nenada Stevandića, Radovana Viškovića, Željku Cvijanović i Miloša Bukejlovića, zbog navodnih antidejtonskih aktivnosti.

Anja Ljubojević je ranije privukla pažnju javnosti kada se prvi put pojavila kao Hrvatica i zastupnica u Narodnoj skupštini Republike Srpske. Njen komentar “Ko zna šta će biti do kraja emisije” izazvao je polemiku, a ona se izjasnila kao podrška “svom predsjedniku Miloradu Dodiku”. Njene kontroverzne izjave o Bosni i Hercegovini kao državi te RS kao državi također su izazvale raspravu.

Reakcija Anje Ljubojević na sankcije ukazuje na kontinuiranu političku napetost u regiji te na komplicirane odnose između različitih entiteta unutar Bosne i Hercegovine.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79