Reakcije dan nakon iznenađujućeg poteza: Salko Tursunović će biti isključen iz Stranke za BiH!

Stranka za BiH danas odlučuje o statusu svog člana u Srebrenici, Salke Tursunovića.

Naš će prijedlog biti – isključenje! Salko nas je prevario. Iznenadio nas je sve. Savjet Stranke za BiH danas će u 17 sati imati sjednicu. Tu ćemo izabrati rukovodstvo Stranke za Općinu Srebrenica, ali i razgovarati o tome šta se jučer desilo na sjednici Skupštine općine Srebrenica. Poslat ćemo prijedlog organima S BiH na državnom nivou da se Tursunović isključi iz stranke – rekao je u izjavi za politicki.ba Adib Đozić, aktuelni predsjednik Regionalnog vijeća S BiH za donje Podrinje.

On je i član Savjeta S BiH za Srebrenicu.

Đozić u razgovoru za politicki.ba otkriva i da je prije jučerašnje sjednice SO Srebrenica, na kojoj je s pozicije predsjedavajućeg smijenjen Ćamil Duraković, i sam razgovarao s Tursunovićem.

Naša istaknuta članica, Begija Smajić nekako je predosjetila da bi se svašta moglo desiti na toj sjednici. I ona je, a i ja sam, razgovarao s Salkom. On nam je obećao da će slijediti politiku Stranke za BiH i naš koalicioni dogovor s ostalim probosanskim strankama. A onda nas je iznevjerio. Zato ćemo centrali stranke i organima S BiH predložiti da se Salko Tursunović isključi – dodaje Đozić.

Naglašava i da S BiH ostaje u probosanskom bloku, kako je jučer i saopćio v.d. predsjednika Stranke Semir Efendić.

U budućem radu Skupštine općine Srebrenica stranka će podrzavati odbornike koji nastpaju jedinstveno a među kojima je i naš odbornik Bernis Ademović, i insistirati da se interesi i prava Bošnjaka povratnika zastupaju na način kako je to jučer učinila naša poslanica u Skupštini RS Begija Smajić, a ne kao odbornik Salko Tursunović koji je suprotno dogovoru grupe vijećnika prihvatio da bude izabran isključivo glasovima srpskih odbornika.
Salko je sebi napravio medvjeđu uslugu. Posljedice toga neka on snosi. Što se mene tiče, on od jučer nije član S BiH i Savjet naše stranke će to danas potvriditi – zaključio je Đozić.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79