Registriran drugi slučaj zaraze koronavirusom u Žepču

Na području općine Žepče registriran je drugi slučaj zaraze koronavirusom. Radi se o pacijentu koji je bio u bliskom kontaktu s prvooboljelom osobom.

Direktorica Doma zdravlja Žepče Ana Zlovečera-Jukić danas je na vanrednoj pres-konferenciji kazala da su 443 osobe u samoizolaciji, dok je iz samoizolacije izašlo 26 osoba te da niko od tih osoba nije pokazao simptome bolesti. Prema njenim riječima, u utorak su u toku dana urađena tri testiranja i jedan je test, nažalost, bio pozitivan.

– Radi se o bliskom kontaktu s prvooboljelom osobom. Trenutno je klinička slika blaga kod oba pacijenta i u stabilnom su stanju. Ono što je vrlo bitno naglasiti jeste da su bliski kontakti obje oboljele osobe blagovremeno stavljene u samoizolaciju te građani nemaju potrebe za panikom – istaknula je dr. Zlovečera-Jukić.

Dosad je u Domu zdravlja Žepče na koronavirus testirano pet osoba, od kojih su dvije bile pozitivne.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79