Registrovani zemljotresi na tri poručja u BiH

Zemljotres magnitude tri stepena po Rihterovoj skali registrovan je sa epicentrom u oblasti Posušja, a zemljotres magnitude 2,5 stepeni po Rihteru, sa epicentrom u regiji Tuzle, saopšteno je iz Hidrometeorološkog zavoda Republike Srpske.

Potres kod Posušja registrovan je sinoć u 23.05 časova mrežom seizmoloških stanica Republičkog hidrometeorološkog zavoda, sa procijenjenim intenzitetom u epicentralnoj zoni od četiri stepena Merkalijeve skale.

Zemljotres ovog intenziteta ne može izazvati oštećenja na objektima, a stanovništvo ga može osjetiti, navodi se u saopštenju.

Mrežom seizmoloških stanica Republičkog hidrometeorološkog zavoda juče u 14.05 lociran je zemljotres sa epicentrom i u regiji Tuzle, sa procijenjenim intenzitetom u epicentralnoj zoni od tri stepena Merkalijeve skale.

Iz Hidrometeorološkog zavoda Republike Srpske naveli su da zemljotres ovog intenziteta ne može izazvati oštećenja na objektima, a stanovništvo ga može osjetiti.

Potres na području Jablanice

Aparati u Centru za seizmologiju Federalnog hidrometeorološkog zavoda u Sarajevu su u nedjelju u 23.05 sati, registrovali na području općine Jablanica potres koji je u hipocentru iznosio 3 stepena Rihtera, a intenzitet u epicentru iznosio je IV stepena Merkalijeve skale.

Potres se osjetio na području Zapadnohercegovačkog kantona sa epicentrom u mjestu Rašćani, nedaleko od Vrgorca u Republici Hrvatskoj. Potres je iznosio 2,8 stepeni, po Rihteru, prenosi Fokus.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments