Reisu-l-ulema darovao deveto dijete u porodici Hamidović iz Tuzle

Nedavno su Erna i Nermin Hamidović iz Tuzle dobili deveto dijete što je bio povod za posjetu predstavnika Medžlisa Islamske zajednice Tuzla u sastavu Ahmed ef. Huskanović, glavni tuzlanski imam i savjetnica za brak i porodicu Elmedina Osmić – Brzović te šefica Odjela za brak i porodicu Uprave za vjerske poslove Rijaseta IZ dr. Safija Malkić.

Ovom posebnom prilikom uručen im je i poklon od reisu-l-uleme Husein-ef. Kavazovića povodom rođenja djevojčice Ermine. Praksa da reisu-l-ulema daruje šesto i svako naredno dijete u porodici je aktuelna nekoliko posljednjih godina, ali zbog trenutne situacije sa pandemijom reisu-l-ulema je bio spriječen da to učini lično sa saradnicima.

– Nermin i njegova supruga Erna su džematlije tuzlanskog džemata Krojčica. Oni imaju devetoro djece: Eldin (19), Nermana (15), Said (11), blizankinje Mirsada i Mirha (8), Merisa (7), Miralem i Minela (5) i najmlađa Ermina koja je rođena 2020. godine. Djeca su dobri učenici, krase ih poseban ahlak i skromnost. Redovno pohađaju mektebsku pouku i dolaze u džamiju. Petoro djece ide u školu i dobri su i uzorni učenici – navode u Medžlisu Islamske zajednice Tuzla.

Islamska zajednica u Bosni i Hercegovini čini značajne napore i realizuje programe koji za cilj imaju promociju i podršku porodice, jedan od njih je i ovaj specifični način promocije višečlanih porodica.

– U našoj domovini je evidentan sve veći pad nataliteta i onih koji se odlučuju na rađanje većeg broja djece stoga je ovaj primjer poseban jer promovira porodicu i bogatstvo koje ona nosi na najreprezentativniji način – navode u tuzlanskom medžlisu.

Glavni imam hafiz Huskanović je čestitao porodici Hamidović te im poželio da svoju djecu i dalje odgajaju u duhu islama koji će učiniti da sutra budu čestiti članovi društva i zajednice. Dr. Safija Malkić se pridružila iskrenim čestitkama, dodajući da su Erna i Nermin počašćeni od Gospodara ovim posebnim blagodatima porodice. Malkić je istakla da su posjete i uručenje hedija ovakvim povodima vid ukazivanja pažnje članovima naše zajednice.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79