Repetirao pištolj na ljekara, jer je dugo čekao na pregled

Šokantan slučaj dogodio se u petak na Odjelu otorinolaringologije i maksilofacijalne hirurgije kad je M. Č. prijetio pištoljem doktoru Bakiru Škalji, saznaje “Dnevni avaz”.

 Opći haos 

Aldina Alić, portparol u Ministarstvu unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona, potvrdila je ovu informaciju za naš list kazavši da je prijećeno doktoru.

– Tom prilikom je oduzet pištolj te su izvršene potrebne mjere radi dokumentiranja ovog slučaja – kaže Alić.

Kako saznajemo, prava drama odvijala se oko 9 sati, kad je M. Č. došao na Odjel i tražio doktora Škalju, da bi mu potom prijetio da će pucati u njega iz pištolja koji je imao kod sebe.

Navodno je M. Č. i repetirao pištolj, ali je spriječena veća tragedija zahvaljujući brzoj intervenciji osiguranja bolnice. U tom trenutku na ovom odjelu, ali i u cijeloj bolnici, vladao je opći haos.

 Bio izrevoltiran

Na teren su odmah stigli i policijski službenici MUP-a ZDK, koji su uhapsili M. Č., oduzeli mu pištolj i sproveli ga u službene prostorije MUP-a ZDK. Protiv muškarca će biti poduzete potrebne mjere i radnje.

Kako naš list saznaje, navodno je sporan bio termin, odnosno predugo čekanje na pregled kod doktora Škalje.

Skomorac: Stanje je alarmantno

– Dugo je čekao na pregled kod doktora pa je, vjerovatno izrevoltiran time, ali i zabrinut za svoje zdravlje, zaprijetio doktoru pa je sve kulminiralo da se potegne i pištolj – govori nam radnik bolnice.

Spriječena eskalacija

Kontaktirali smo povodom ovog slučaja i Rasima Skomorca, direktora zeničke bolnice, koji smatra da je alarmantno što su napadi na doktore sve učestaliji.

– To je, očito, nekakav trend, sve su učestaliji napadi na doktore, zbog čega tražimo da se napadi na doktore i ljekare tretiraju kao napad na službenu osobu. Usvajanjem takve inicijative, koja je već pokrenuta u Kantonu Sarajevu, najbolje bi se upozorilo na rastući trend napada na ljekare zato što ne ispunjavaju nečije zahtjeve. Trend je da su zdravstveni radnici krivi i za ono što nisu i da se ljudi prazne na njima zbog svojih, nekada opravdanih, a nekada neopravdanih zahtjeva. Brzom intervencijom naših zaštitara ovdje je, srećom, spriječena eskalacija – kaže Skomorac.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments