Rešetke im nisu prepreka – oni su najpoznatiji bjegunci u BiH: Amel Sejfović je za neuspjeli bijeg postrošio 20.000 KM!

Višestruki povratnici u činjenu krivičnih dijela, kojima rešetke ali i zidine dođu kao “drugi dom”

Spektakularna bjekstva u BiH nisu učestala pojava, ali se nerijetko i dešavaju.

Riječ je o osuđenicima na višegodišnje kazne, ali i višestrukim povratnicima u činjenu krivičnih dijela, kojima zidine dođu kao “drugi dom”, o kojima piše Avaz.

Adnan Šerak: Za bjeguncem Adnanom Šerakom policija je prošle godine tragala više od mjesec dana.

Šerak se, nakon što mu je Kantonalni sud u Sarajevu odobrio prekid izdržavanja kazne  na koju je osuđen zbog pokušaja likvidacije, nije se vratio sa dopusta. Kaznu je služio u KPZ Zenica.

Prema optužnici, Sejfović je za neuspjelo bjekstvo potrošio 20.000 KM. On je tokom šetnje pucao iz vatrenog oružja na čuvare, a zatim preskočio zidine gdje je boravio i pobjegao sa pomagačem na motociklu.

Emir Balto iz Sarajeva, u maju prošle godine pobjegao je iz zgrade Centra javne bezbednosti Banjaluka, gde su policajci trebali da ga saslušaju zbog sumnje da je počinio 30 teških krađa.

On je lišen slobode nekoliko sati nakon bjekstva u blizini hotela “Turist” u Jajcu. Balto se doslovno išetao iz centralne zgrade banjalučke policije i bez upotrebe sile izašao na glavni ulaz.

Oliver Knezović: Osumnjičeni za likvidaciju Vedrana Puljića, Oliver Knezović pobjegao je policiji u utorak, pola sata poslije ponoći. Knezović se dan ranije sam predao i navodno priznao da je likvidirao 24-godišnjeg navijača Sarajeva.

Aladin Ferhatović: Jedan od interesantnijih bjegova izveden je u septembru prošle godine, a mještani bihaćkog naselja Luke, u kojem se nalazi istoimeni, imaće šta pričati svojim unucima.

Aladin Ferhatović iz Tržačke Raštele kod Cazina dokopao se slobode, ali ipak nije imao toliko sreće, jer ga je je primijetio vlasnik obližnje garaže, gdje se najvjerovatnije privremeno sakrio.

Vlasnik je istog trena pozvao policajce iz KPZ Luke, kako bi muškarca vratili gdje mu je mjesto. Za Ferhatovićem je odmah organizovana filmska potjera u koju su uključeni i psi tragači.

Esad Jašarević kaznu od godinu i po  zbog sklapanja štetnog ugovora počeo je izdržavati 10. augusta 1999. godine.

U martu 2000. godine koristeći vanzavodske pogodnosti izašao je iz pritvorske jedinice u koji se nikada više nije ni vratio. Osuđen je na 40 godina iza rešetaka.

Iz sarajevskog KPZ od 1997. do 2009. godine, prema podacima od KPZ Sarajevo pobjegli su Lionel Dimon, Goran Miljković, Džemal Suljić, Dalibor Ristić, Jasmin Jažić, Halit Dačaj, Vedat Miftar, Enver Šoljanin i Sead Idrizović.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments