Rezultati za predsjednika RS-a neće biti poznati prije vikenda

Ponovno brojanje glasačkih listića za predsjednika i potpredsjednike Republike Srpske nastavljeno je i danas u Glavnom centru za brojanje u sarajevskoj Zetri, a trenutno se broje glasački listići iz Prijedora. Očekuje se da bi brojanje moglo biti završeno do vikenda.

“Radimo i glasanje putem pošte. Paralelno nam dolaze, i po novoj naredbi, vreće iz skladišta i idemo tempom da završimo do 22. oktobra sve ovo što radimo ovdje”, kazao je Feni zamjenik direktora Glavnog centra za brojanje Adi Agić.

Što se tiče ponovnog brojanja glasačkih listića za nivo predsjednika i potpredsjednike Republike Srpske, prethodnih dana je završeno brojanje glasačkih listića iz Bijeljine, Banje Luke, Doboja i Zvornika. SNSD-ovi posmatrači navode kako je razlika u ponovno prebrojanim glasovima u ova četiri grada, u odnosu na prvobitne brojeve, poprilično minimalna te da je Milorad Dodik ponovo u vodstvu. Posmatrači opozicije ne dolaze sa posebnim informacijama, a stranke su čak zakasnile da ih kandiduju pa početku brojanja nisu ni prisustvovali.

Inače, Centralna izborna komisija BiH je na sjednici 10. oktobra donijela Naredbu Glavnom centru za brojanje za otvaranje vreća i ponovno brojanje glasačkih listića po službenoj dužnosti na svim redovnim biračkim mjestima u Republici Srpskoj za nivo predsjednika i potpredsjednike Republike Srpske nakon što se opozicija požalila na krađu izbora.

Oni su zaključili da je kandidatkinja za predsjednicu RS-a Jelena Trivić pokradena na više mjesta u RS-u zbog čega su podnijeli i krivične prijave protiv više osoba. Osim ponovnog brojanja, oni također traže ponavljanje izbora u RS-u za nivo predsjednika i potpredsjednike RS-a.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79