Foto: Crna-Hronika
Rješenje o pritvoru ukinuto: Ide li Berilo na slobodu?

Rješenje o pritvoru ukinuto: Ide li Berilo na slobodu?


Ibro Berilo je od istragom zbog sumnje na korupciju, pranje novca i nezakonitu prodaju državnog zemljišta, te se trenutno nalazi u pritvoru.

Ibro Berilo, načelnik Općine Trnovo, mogao bi uskoro biti oslobođen.

Njegov advokat, Senad Pizović, potvrdio je za Fokus da su jučer primili rješenje Vrhovnog suda kojim se poništava odluka Kantonalnog suda o produženju pritvora.

“Uvažene su žalbe svih odbrana i vraćeno na ponovni postupak, tako da očekujemo po hitnom postupku novo rješenje Kantonalnog suda”, izjavio je Pizović.

Na pitanje Fokusa da li to implicira da će Berilo uskoro biti pušten na slobodu, Pizović je odgovorio da je potrebno donijeti novo rješenje.

“Moraju po uputama Vrhovnog suda i bitnim povredama krivičnog postupka donijeti novo rješenje. To po automatizmu ne znači odmah da će biti ukinut pritvor, nego čekamo novu odluku, ali ono kako sam vidio razloge ukidanja, optimista sam”, dodao je za advokat Pizović.

Berilo je pod istragom zbog sumnje na korupciju, pranje novca i nezakonitu prodaju državnog zemljišta, te je trenutno u pritvoru.

Na Lokalnim izborima koji su nedavno održani, osvojio je 1.312 glasova, dok je njegov protivkandidat Bajro Lindov (SDP) dobio 384 glasa, što mu je osiguralo još jedan mandat kao načelnik Općine Trnovo.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija