Roditelji maloljetnika nisu podnosili prijave protiv Silvija i Ronalda

Majka maloljetnika E.D. i D. D., braće koja su u nedjelju navečer učestvovala u sukobu u Saraj-Polju u kojem je život izgubio Ronald Osmanović, oglasila se porukom na svom Facebook profilu u kojem je navela da su Ronald i Silvijo ranije u nekoliko navrata nasrtali na njene sinove.

Tragom ovih navoda dobili smo odgovor od Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo te ga prenosimo u cijelosti.

– U vezi upita koji se odnosi na eventualne napade na mldb. D. D. i mldb. E. D., koje su, prema Vašim navodima, prijavili njihovi roditelji, nakon uvida u službene evidencije konstatirano je sljedeće:

– Majka A. J. D. ili otac N. D. ni u jednom slučaju nisu prijavili da su njihovi mldb. sinovi imali problema ili da su napadnuti od strane lica R. O. i S. D. po bilo kojem osnovu.

– Daljnjim uvidom u službenim evidencijama utvrđeno je da se majka mldb. D.D. i mldb. E. D. u tri navrata obraćala u Četvrtu PU – PS Dobrinja u vezi s određenim događajima – svađa i prijetnji prema mldb. D. D. i mldb. E. D. radi evidentiranja, ali ne i podnošenja prijave u skladu s važećim procedurama, a koji su bili vezani za druga lica, a ne za lica na koja se odnosi upit Avaza.

Odjeljenje za odnose s javnošću

Ured policijskog komesara

Uprava policije

MUP Kantona Sarajevo

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments