Roditelji tvrde da nije tražena saglasnost da se političari HDZ-a slikaju sa njihovom djecom

Kako je prema istraživanjima u zadnjih 10 godina sve češća zloupotreba djece u političke svrhe, a prije par dana učenici OŠ “Dr Boris Čorić” su posjetili načelnika Pejaka u Općinu Kreševo, kako stoji u objavi na službenoj web stranici, portal Podlupom.ba zatražio je mišljenje Ombudusmena za ljudska prava BiH, a njihov odgovor prenosimo u cijelosti:

“Ombudsmeni Bosne i Hercegovine ne mogu prejudicirati u konkretnom slučaju, jer nemaju saznanja o ovom događaju i nisu im poznate relevantne pravne činjenice. Međutim, istovrememeno ukazuju da su roditelji djece/učenika morali bili upoznati i suglasni sa posjetom i fotografiranjem i objavljivanjem fotografija od strane škole“.

Samo 1 km udaljenosti od Općine Kreševo, odnosno u dječjem vrtiću Radost u Kreševu gdje je visoko izaslanstvo HDZ BiH na čelu sa Draganom Čovićem, Marinkom Čavarom, Radojom Vivoićem, Borjanom Krišto, Lidijom Bradarom i načelnikom Općine Kreševo Renatom Pejakom posjetilo dječji vrtić, a kako vidimo na slikama djeca su im zbunjeno mahala.

Portal Podlupom.ba kontaktirao je roditelje jednog mališana iz vrtića Radost u Kreševu koji im je rekao da nikada od njih nije tražena suglasnost da se njihovo dijete slika sa političarima i da ga ovako iskorištavaju, te da do sada nisu ni znali da se ovako nešto dogodilo.

Mališani pohađaju vrtiće kako bi učili, družili se i igrali, nadasve razvijali, a ne da mašu političkim oponentima! Ovo je najbolji dokaz da političari ne prežu ni od čega na putu do vlasti, ni djeca im nisu sveta. Za prava i dostojanstvo djece ne mare.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79