Roditelji zabrinuti zbog odgajateljice u vrtiću: ‘Djeci lijepi usta selojtepom i veže im ruke…’

Nedavno su se roditelji u zagrebačkom kvartu Trnsko našli u ozbiljnoj situaciji zbog strašnih tvrdnji koje su se odnosile na neprimjereno ponašanje jedne odgajateljice u vrtiću. Prema izjavama jednog oca i majke, odgajateljica je djeci zalijepila usta selotejpom, a slučaj je priznat i od strane prosvjetne inspekcije te direktorice vrtića.

Jedan zabrinuti otac kontaktirao je portal Zagreb Info i podijelio svoje iskustvo. Slično, i jedna majka iz istog vrtića potvrdila je istinitost ovih tvrdnji, ističući da je slučaj prijavljen prosvjetnoj inspekciji te da su interne istrage potvrdile da je incident zaista dogodio.

“Ja sam samoinicijativno prijavila slučaj prosvjetnoj inspekciji koja je donijela zaključak da se to stvarno dogodilo mom četverogodišnjem sinu i još jednom dječaku iz grupe. Također, i direktorica me je pozvala na razgovor kako je utvrđeno internom inspekcijom da je slučaj istinit. Nakon toga je odgajateljica otišla na bolovanje, a slučaj je prijavljen nadležnim institucijama”, izjavila je majka čije dijete također pohađa ovaj vrtić.

Nakon saznanja o incidentu, roditelji su sve više izražavali svoju zabrinutost zbog povratka odgajateljice na posao, što je navodno odlučeno na Vijeću vrtića.

“Ja sam se malo potrudila i javila se svim institucijama, od vrtića, pa sve do grada. Niko mi nije dao jasan odgovor i svi samo prebacuju lopticu. Stvarno se bojim za svoje dijete, ne želim da ta osoba čuva moje dijete”, dodala je zabrinuta majka.

Također je naglasila da je primijetila problematično ponašanje odgajateljice od samog početka školske godine, ali da nije stvarala problem sve dok nije saznala o incidentu.

“Ta teta je od starta bila osoba koja nije imala prevelike empatije, nikada nije imala osmijeh na licu, i nije previše komunicirala. No, s obzirom da se moj sin nikada nije žalio, nisam oko toga pravila problem. Sve do aprila ove godine, kada se jedna mama preko grupnog e-maila požalila kako postoji problem”, kaže.

“Javili su se i drugi roditelji sa sličnim pričama. Odgajateljica je navodno vezala i ruke drugoj djeci kada su bila neposlušna te je nekim curicama lijepila jastuke oko trbuha te su tako morale sjediti u kazni. No, to ništa nije dokazano, osim ovog mog slučaja oko selotejpa”, priča majka.

Direktorici vrtića Melini Vučak poslan je upit o slučaju.

“Vrtić je postupio po svim protokolima, obavijestio sve nadležne institucije te je istraga još u toku i prema svim postupanjima vrtić će pružiti podršku u okviru svojih ovlasti”, istakla je direktorica koja nije željela komentirati kada će se i hoće li se sporna odgajateljica vratiti na posao.

Ranije je kontaktiran i Grad Zagreb.

“Grad Zagreb osuđuje svaki oblik neprimjerenog postupanja, no detalje navedenog slučaja nismo u mogućnosti iznositi budući da su postupanja nadležnih institucija još uvijek u toku. Zavisno od njihovih rezultata uslijedit će dalji koraci”, poručili su iz Grada Zagreba.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79