Rođena sestra Sulejmana: Ja ga takvog ne poznajem, 1990. godine otišao u Dansku, nije ratovao i nije nacionalista

Rođena sestra Sulejmana Imamovića, koji je jučer napravio haos u avionu koji je sletio na Beogradski aerodrom, tvrdi da njen brat ne mrzi Srbe već da je burno reagovao zbog straha od letenja!

Imamović je napravio incident kad je avion na letu Danska -Tuzla zbog loših vremenskih uslova morao da sleti u Beograd. Počeo je da prijeti i da psuje.

“Ono nije bio moj brat! Ja ga takvog ne prepoznajem. Nisam ni mogla da gledam ono – počinje svoju emotivnu i potresnu ispovijest rođena sestra Sulejmana Imamovića koji je priveden nakon skandala, a koja je zamolila da joj se ne objavljuje ime.

Dodaje da Imamović nije nacionalista i da su vijesti i komentari o tome da je učestvovao u ratu 90-ih lažne jer je još početkom 1990. godine otišao u Dansku.

“Moj brat nije nacionalista. Druži se sa Srbima u Danskoj. Ja sam bila kod njega u gostima ljetos i da je takav ne bi ga ljudi onoliko poštovali. On se plaši aviona. Jedva ga je porodica ubijedila da krenu avionom – rekla je sestra.

Naglašava da njihova porodica ni dok su živjeli u Zavidovićima nije imala problema sa Srbima. Također, napomenula je da Sulejman sa porodicom već 30 godina živi u Danskoj, a da je ona 25 godina u Sjedinjenim Američkim Državama.

“Mi smo rodom iz Zavidovića. U našem naselju bilo je dosta Srba. Nikad nikakav problem nije bio. Srbi su nam pomagali i mi njima. Ono što je brat psovao, to nije bio on. Ono je samo od straha i paranoje. Kad je saopšteno da će avion da prinudno sleti u Beograd, on je spavao i tada se probudio. Uplašio se. Poblijedio je od straha. Nije bio pri sebi. Nikada ne bi opsovao nikoga, a kamoli na nacionalnoj osnovi. Ne bi takvu bruku svojoj djeci napravio – kroz suze i jecaje priča Sulejmanova sestra.

Rekla je i da je Sulejman miran i porodičan čovjek i da joj je veoma žao što se ovo dogodilo. Posebno ističe da je srpska policija bila veoma pristojna i da su profesionalno obavili posao.

“Rekla mi je sestrična da je srpska policija bila jako fina prema njima i da su profesionalno obavili posao. Bratanica je otputovala za Tuzlu, a Sulejmanova supruga je ostala sa njim, nije željela da ga napušta. Iznajmila je stan u Beogradu – priča za Kurir rođena sestra Sulejmana Imamovića.

Podsjetimo, Sulejman Imamović (58), državljanin Danske, porijeklom iz BiH, koji je verbalno vrijeđao i prijetio zbog vanrednog slijetanja aviona na beogradski aerodrom Nikola Tesla, poslije pritvora od 48 sati, prema nalogu tužioca, pušten je na slobodu.

“Nakon saslušanja osumnjičenom je ukinuto zadržavanje i u skladu sa pravilima međunarodne pravne pomoći, predmet će biti ustupljen Kraljevini Danskoj na dalje postupanje, a imajući u vidu da se radi o licu koje je danski državljanin i da se na taj način obezbjeđuje poštovanje načela cjelishodnosti i ekonomičnosti postupka – saopštilo je Više javno tužilaštvo u Beogradu.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79